Arkiv for 2016

Kurs: prosjektledelse i eliteserien

Prosjektledelse-bygg.jpgKristiansand kommune har tatt initiativ til et kurs om prosjektledelse i byggeprosjekter. Deltakere fra øvrige kommuner i regionen inviteres til å delta. Første del av kurset gjennomføres 26-27.01.17. på Scandic Bystranda Hotel.       

Les mer...

Kurs: prosjektledelse i eliteserien

Kristiansand kommune har tatt initiativ til et kurs om prosjektledelse i byggeprosjekter. Deltakere fra øvrige kommuner i regionen inviteres til å delta. Første del av kurset gjennomføres 26-27.01.17. på Scandic Bystranda Hotel.

Les mer...

In for Care – Nytt Interreg-prosjekt i regionen

Prosjektet skal utforske nye samarbeidsmåter i omsorgstjenester og optimalisere tilbudet ved hjelp av innovasjon.

Aldrende befolkning, økte kostnader for omsorgstjenester og budsjettkutt har gjort at omsorgssystemene i landene rundt Nordsjøen har gått fra å være statlig regulert, til et system som baserer seg på solidaritet og fellesskap.

NSR Logo

Les mer...

Klimasatsstøtte til to prosjekter

Næringsnettverket i Knutepunkt Sørlandet har vært engasjert i to prosjektsøknader til Klimasats, Miljødirektoratets støtte til klimasatsing i kommunene. Vi har nå fått beskjed om at både Smartskogprosjektet og Interkommunalt hydrogennettverk får støtte. En veldig hyggelig tilbakemelding som viser at vi har mye igjen for å stå sammen! 

Les mer...

Nettverkssamling i Byregionprogrammet

Kristiansandregionen var godt representert på nettverkssamlingen i Byregionprogrammet. Denne gangen var samlingen lagt til Tromsø, og hadde over 250 deltakere fra 37 ulike regionsamarbeid som tilsammen representerte 213 kommuner. 

Les mer...

Nettverkssamling i Byregionprogrammet

Kristiansandregionen var godt representert på nettverkssamlingen i Byregionprogrammet. Denne gangen var samlingen lagt til Tromsø, og hadde over 250 deltakere fra 37 ulike regionsamarbeid som tilsammen representerte 213 kommuner.

Les mer...

Erasmus+ Invitasjon til Inspirasjonsdag 4. november

Hva satser din skole eller barnehage på? Hvordan ønsker dere å utvikle dere i de neste årene? Hva vil det kunne tilføre satsingen deres å samarbeide med partnere i Norge eller andre land, som satser på det samme? Hva om dere fikk midler fra EU for å gjennomføre satsingen deres?

Les mer...

Erasmus+ Invitasjon til Inspirasjonsdag 4. november

Logo Erasmus+Hva satser din skole eller barnehage på? Hvordan ønsker dere å utvikle dere i de neste årene? Hva vil det kunne tilføre satsingen deres å samarbeide med partnere i Norge eller andre land, som satser på det samme? Hva om dere fikk midler fra EU for å gjennomføre satsingen deres?

Les mer...

Knutepunkt Sørlandet blir partner i nytt Interreg-prosjekt

 

Interreg-prosjektet "Informal care and voluntary assistance: Innovation in service delivery in the North Sea Region" – In for Care  – ble i går godkjent av styringskomiteen i Nordsjøprogrammet.

Universitetet i Agder er Lead beneficiary, og prosjektet har et totalbudsjett på 4 457 700 Euro, hvorav 50% er finansiert av EU-midler og norske Interreg-midler.

Det er kommunene Songdalen og Vennesla som deltar fra Knutepunkt Sørlandet.

 
Planlagt prosjektstart er 1. januar 2017.
 
Logo Interreg NSR
Les mer...

Imponert over næringssamarbeid

studietur-fjell regionen.jpgAt sju knutepunktkommuner som i utgangspunktet er svært forskjellige ser verdien av å dra lasset i lag, på tvers av kommunegrenser og interesser er imponerende, sier varaordfører i Fjell kommune Tom Georg Indrevik, som var en av deltakerne på en nylig studietur til Kristiansandsregionen.    

Les mer...